Майстерне вбивство: серія трилерів про Джейн Ріццолі та Мойру Айлс

Майстерне вбивство: серія трилерів про Джейн Ріццолі та Мойру Айлс

 

Тесс Геррітсен, талановита американська письменниця, оживила жанр медичного трилеру у серії романів за Джейн Ріццолі та Мойри Айлс. Їхні протилежні характери, одна із яких має досвід роботи в правоохоронних органах, а інша у медицині, створюють ідеальний тандем, який дозволяє їм вирішувати складні справи

Літературна кар’єра

Тесс Геррітсен, відома авторка світових бестселерів, розпочала свій літературний шлях вельми незвичайно. Закінчивши Стенфорд, вона вступила до медичної школи Каліфорнійського університету, де здобула ступінь доктора медицини.

У період декретної відпустки, Тесс почала займатися творчістю і в 1987 побачив світ її перший детективний роман «Дзвінок після опівночі». Це лише мала частина із її 31 творів, написаних за 36 років плідної письменницької діяльності. Крім того, вона також створила сценарій для фільму «Проти течії», показаного на каналі CBS у 1993 році, за участю Кейт Джексон у головній ролі.

Дебютний роман жанру медичний трилер «Жнива» вийшов в 1996 році, ставши першим виданням, що увійшло до списку бестселерів New York Times. З того часу практично всі її твори входять до рейтингів бестселерів. Серед її найкращих робіт — книги про Джейн Ріццолі та Мойру Айлс:

Журнал Time визнав її роман «Хірург» одним із найкращих у жанрі детективів і трилерів, коли-небудь написаних. Серія книг Геррітсен, заснованих на розслідуваннях детектива Джейн Ріццолі та судмедексперта Маури Айлс, послужила основою для популярного телесеріалу каналу TNT під назвою «Ріццолі та Айлс», де головні ролі виконують Енджі Хермон та Саша Александр.

Крім літературної творчості, Тесс також займається кінорежисурою. Вона спільно з сином Джошем створила повнометражний документальний фільм про давні табу на свиню. Їхня попередня робота — фільм жахів «Нулоьвий острів» — є повнометражним, він вийшов у 2018 році.

«Хірург»

Книга позначила новий поворот у жанрі медичних трилерів, переводячи фокус з мікробів на серійних убивць. У центрі сюжету — детектив Джейн Ріццолі, яка допомагає Томасу Муру в розслідуванні злочинів, скоєних маніяком на прізвище Хірург.

У цей час у сюжеті з'являється доктор Кетрін Корделл, яка трохи не стала жертвою іншого психопата кілька років тому. У цій складній ситуації Джейн продемонструвала завзятість і рішучість, намагаючись виявити сліди вбивці.

Корделл стає приманкою у грі. У той же час, Хірург, як і раніше, прямує до своєї наступної жертви, але план повертається проти нього. В кінці історії доктор Корделл закохується в детектива Мура і виходить за нього заміж.

У наступних романах беруть участь різні персонажі, але все сходиться до двох головних жінок подруг — Мойри Айлс, патологоанатома, і Джейн Ріццолі, поліцейській. Читайте книгу «Хірург» Тесс Геррітсен українською можна на нашому сайті.

«Асистент»

Новий злочинець представляє ще більш жахливу та витончену схему вбивств. Його мішенню стають сімейні пари. Він влаштовує тортури жінок перед очима їх чоловіків, вбиваючи потім чоловіків і зникаючи з жінками. Це нагадує сценарій, раніше асоційований із Хірургом, серійним убивцею з попереднього роману.

Однак, хоча консультанти вказують на явний зв'язок між Хірургом та новим злочинцем Асистентом), розслідування ускладнюється розбіжностями між детективом Ріццолі та агентом ФБР Діном. Дін втручається у розслідування, ускладнюючи його просування. Але їм допомагає доктор Джойс О'Доннелл, відомий судовий психоневролог, який допомагає налагодити стосунки між колегами.

До команди також приєднується доктор Мойра Айлс. Вона допомагає Ріццолі зрозуміти психологію злочинців. Однак, коли все починає налагоджуватися, Асистент втікає з в'язниці, вбивши кількох людей.

Сюжет розвивається стрімко та непередбачувано. Другий роман Тесс Геррітсен став надзвичайно популярним і увійшов до десятки бестселерів, які регулярно публікуються в Нью-Йорк Таймс. Читати книгу Тесс Геррітсен «Асистент» онлайн можна на нашому сайті.

Відгуки на статтю Майстерне вбивство: серія трилерів про Джейн Ріццолі та Мойру Айлс

    Немає результатів.
×