На полицю
0
0
0

🎧 В неволі, в самоті немає...

Додано 2022-04-14 10:38:06
Вірш пройнятий глибоким трагізмом. Тема неволі розкривається тут передусім як тема самотності. Доля засланця, відсутність листів від друзів, одноманітність життєвих вражень під час довгої зимівлі на Косаралі часом викликали в поета дещо перебільшене почуття своєї самотності й сумні настрої.
    Елементи 1—10 із 10.
    Дмитро May 6, 2023
    Т.Г.Шевченко зробив неоцінений вклад в розвиток української літератури. Для мене він найкращий письменник. Людина, яка прожила надзвичайно важке життя. Переживши тюрму, кріпацтво, заслання, заборону писати та малювати він все одно складав чудові твори. В кожному написаному шедеврі Шевченка відчувається біль, та прагнення до свободи. Це те, що в нас постійно прагнуть забрати. 
    Віктор May 5, 2023
    Творчість Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації. Шевченко вважається основоположником нової української літератури та родоначальником її революційно-демократичного напряму. В кожному з його написаних творів відчувається біль. Вірш "У неволі..." пронизує до глибини душі. Людині не так багато потрібно для щастя, але і те в нас хочуть забрати.
    Оля May 3, 2023
    Твори Т.Г.Шевченка це шедевр української літератури. Надзвичайно обдарований письменник. Його твори для мене найкращі.
    Захоплююча та дуже важлива книжка для кожного, хто цікавиться історією та політикою. Шедевр української літератури, який залишає глибокий слід у серці кожного, хто його читає. Вірші Шевченка вражають своєю силою та відвертістю, демонструючи духовну міць людини в умовах тиску та дискримінації. Шевченко - це символ національної боротьби за волю та незалежність України, і його твори допоможуть кожному краще зрозуміти значення цих понять. Я рекомендую цю книгу всім, хто хоче поглибити своє розуміння історії України та подивитися на світ з нової, більш мудрої та гуманної перспективи.
    Микола April 28, 2023
    Т.Г.Шевченко це найбільш обдарований письменник в Українській літературі. Людина в якої була дуже важка доля, самотність, заслання. Через це його твори наповнені трагізмом та журбою. Кожен повинен бути знайомим з його мистецтвом.
    Анна April 28, 2023
    Дуже актуально зараз перечитувати та вивчати творчість Т.Г. Шевченка, роки боротьби, війни, яка триває не 8 або півтора роки а понад 2 століття
    Орест April 21, 2023
    Письменник, який є гордістю нашої країни. Кожен твір, вірш цього діяча мистецтва є шедевром в Українській поезії. Т.Г. Шевченко був людиною з великим талантом, також є моїм улюбленим письменником ще з раннього дитинства. Пам'ятаю його чудові твори, вірші ще зі шкільної програми. Він прожив важке кріпосне життя, в якому кожна життєва необхідність виборювалася важкою працею. Мабуть, через це кожен його рукопис наповнений болем та сумом.   Вірш "В неволі, в самоті немає..." вражає до глибини душі, як важко, коли людина прагне, а не може бути вільною та могти вирішувати самотужки свою долю. 
    Юлія April 20, 2023
    Поет, письменник, прозаїк да і просто людина, яка прожила важке життя, в часи які були дуже не простими для звичайного робочого класу населення країни. Вірші, які написав Т. Г. Шевченко пробирають до глибини душі. Показують наскільки важке та жорстоке життя. Вірш "В неволі..." мені дуже подобається вже перечитувала безліч разів, і щоразу як уперше.  
    Орест March 31, 2023
    Поет, прозаїк Шевченко, який лишив для України величезний спадок літератури.  Але життя його було дуже важке. І про це життя і любов до України було ним не мало написано, і найбільше він, мабуть, хотів бути вільним, як і кожен з нас, але на жаль це неможливо. Ми з самого народження стаємо рабами системи та ніколи не буваємо по-справжньому вільними. 
    Дарʼя June 12, 2022
    Як красиво Шевченко виражає свої почуття словами. Воля - найцінніше, що є в нашому житті.
×